Welke lectuur raad ik aan

 

Ik heb een aantal boeken die mijn favoriet zijn en die ik ook zeker kan aanraden aan iedere hondenbezitter

 

 

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans, deel 1 (pup) is een aanrader voor iedere hondeneigenaar die binnenkort een pup in huis krijgt. Heb je nog nooit een pup gehad of is het lang geleden, iedere hondeneigenaar wordt een stuk wijzer na het lezen van dit boek. Het is duidelijk en overzichtelijk geschreven en bevat veel foto's. Daarnaast is het geschreven in samenwerking met Martine Burgers, osteopaat, waardoor er in dit boek ook aandacht wordt besteed aan de lichamelijke ontwikkeling van je pup.

 

Deel 2 (puber) en 3 (senior) zijn zeker ook een aanrader! 

 

In dit boek vind je de eerste handreikingen voor wat je wel of beter niet kunt doen als je hond bang is. Aan de hand van een aantal oefeningen en checklisten achterin het boek, kun je daar zelf al mee aan de slag. Ook lees je in dit boek tips om te voorkomen dat je hond bang wordt. Te beginnen bij de keuze van het ras en de fokker tot aan wat je concreet in bepaalde situaties kunt doen om ervoor te zorgen dat angst geen onderdeel wordt van het dagelijks leven van je hond. Aan de hand van voorbeelden uit onze dagelijkse praktijk, nemen we je mee in de stappen die je kunt doorlopen om je hond te helpen. Zodat het leven voor hem (en voor jou) weer een stukje prettiger wordt!

 

 

In het boek bespreekt Monique Bladder, gecertificeerd gedragstherapeut en medeoprichtster van de Annorlunda Campus, oorzaken van allerlei soorten ongewenst gedrag en wat jij daar zelf aan zou kunnen doen (en wat niet). Het bevat een aantal checklisten, zodat je niet alleen maar de theorie tot je neemt, maar ook praktische handreikingen krijgt. Verder krijg je een inkijkje in hoe een aantal begeleiders omgegaan is met het ongewenste gedrag en hoe ze daar een vervolg aan gegeven hebben.