Wandelen aan de riem

 

Ook als je hond aan de riem moet blijven kun je je hond uitdaging geven.

 

Ik zie veel eigenaren met hun hond aan de riem lopen, kijkend op hun telefoon, een vol hoofd, hun hond erachteraan sleurend, zich totaal niet bewust van de behoeftes en emoties van hun hond. Terwijl een wandeling zo fijn kan zijn voor zowel eigenaar als hond, het is een moment om al je zorgen even los te laten, te genieten van de natuur en van elkaar.

 

Het begint vaak met een langere lijn aan te schaffen. Veel lijnen in de winkel zijn slechts 2 meter of zelfs korter. Niet bepaald een lengte waarin je hond zich vrij kan bewegen. Gelukkig kun je met een beetje zoeken ook lijnen van 4, 5 of zelfs 6 meter vinden. Bij de Action vond ik laatst een fijne lichtgewicht lijn van 6 meter voor slechts 2.99! Hiermee kun je je hond vrijheid geven en toch de controle behouden.

 

Trek je kaplaarzen aan en ga eens van de gebaande paden af, laat je hond koekjes zoeken in het hoge gras, laat hem een flos of knuffel apporteren of ren samen eens een stukje. Ik kan je beloven dat het een verademing is en dat je je daarna een stuk lekkerder zult voelen. Daarnaast zal je hond je dankbaar zijn want een wandeling met het baasje is zoveel gezelliger als de baas dan ook echt even tijd voor je vrij maakt.

 

Ik loop drie wandelingen per dag waarvan er twee van ongeveer 20 minuten en één lange wandeling van ongeveer driekwartier tot anderhalf uur. Ik probeer (maar ook ik ben een mens en het lukt mij niet altijd) om tijdens die wandelingen echt even de aandacht voor hun te hebben.

 

Ik vink voor mijzelf altijd een lijstje af in mijn hoofd, hebben mijn honden hun behoeftes kunnen doen, even kunnen rennen, veel kunnen snuffelen (heel belangrijk!) en kunnen spelen (met elkaar of met mij)?

 

Daarna heb ik dan twee honden die volgens mij voldaan zijn en lekker een paar uur lekker kunnen gaan slapen. Op die manier heb ik dan weer tijd vrij om de dingen te doen die ik nog moet doen...

 

Dus wanneer je een plekje ziet zoals op deze foto waarbij je helemaal links op het fietspad kan lopen,

in het midden op het voetpad en helemaal rechts op het veld met hoge begroeiing,

kies dan eens wat vaker voor de laatste optie. Je hond zal je dankbaar zijn 🐾🐶