begeleiding buitenlandse honden / herplaatsers

 

 

Socialisatietraining in Eemnes en Almere, op de foto hond Wolfie uit Roemenië

 

Steeds vaker adopteren mensen een hond uit het buitenland (ik ben er zelf één van) en dat is fantastisch want voor één hond verander je zijn of haar hele leven op een manier die je niet voor mogelijk houdt.

 

Maar... aanpassen aan het leven in onze (hectische) maatschappij valt niet altijd mee. Veel dieren hebben op straat geleefd of voor lange(re) tijd in een asiel gewoond of zijn daar geboren, ook zijn ze daar niet altijd op een vriendelijke manier behandeld.

 

Veel van deze dieren nemen naast een lieve, aanhankelijke en gevoelige persoonlijkheid, ook een rugzak(je) mee en dat is iets waar eigenaren niet altijd op voorbereid zijn. 

 

Tijdens mijn begeleiding gaan we in eerste instantie kijken hoe het met je hond gaat, lukt het je hond om zich aan te passen in jullie gezin en zijn er zaken waar jullie extra begeleiding in willen hebben. Dit verschilt namelijk per individu. De ene hond past zich sneller aan dan de andere hond en dit alles heeft natuurlijk ook met het verleden en de achtergrond van je hond te maken.

 

Je kunt hierbij denken aan:

* Zonder stress op straat wandelen

* Leren omgaan met andere honden

* Leren omgaan met kinderen

* Leren omgaan met geluiden

* Leren om alleen thuis te blijven

* Leren om in de auto te verblijven

* Leren spelen (veel honden uit het buitenland weten niet hoe ze moeten spelen en hoe leuk dat kan zijn)

 

En belangrijker nog, hoe gaat het met het stressniveau van je hond. Hoe kunnen we je hond helpen om het aanpassen in zijn/haar nieuwe omgeving gemakkelijker te maken. Je hond wil zich in eerste instantie alleen maar veilig voelen dus we gaan kijken hoe jullie daarvoor kunnen gaan zorgen en wat je hond nodig heeft. Een hond die stress heeft en zich niet veilig voelt kan namelijk niets leren dus we moeten eerst de eventuele stressfactoren aanpakken zodat we daarna je hond dingen kunnen gaan aanleren.

 

Lesprogramma Prijs
Privé begeleiding voor buitenlandse honden en herplaatsers € 40,00 per uur
Inclusief reiskosten binnen een straal van 10 km vanaf mijn thuisadres, daarbuiten € 0,39 ct per gereden km

Aanmeldformulier