Even voorstellen...

 

 

Hierbij wil ik mij graag even voorstellen. Op de foto Yara en ik

 

 

Welkom op mijn website! Ik heb van jongs af aan al een passie voor dieren en inmiddels heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, mooier kan het niet. Het ging niet vanzelf, ik heb er hard voor moeten werken maar ik ben van mening dat als je iets echt heel graag wil, dat het gaat lukken en dat opgeven geen optie is.

 

In 2008 ben ik begonnen als dierenartsassistente en inmiddels ben ik gediplomeerd paraveterinair. Doordat ik op mijn werk zeer regelmatig vragen kreeg over het gedrag van honden ben ik me daarin gaan verdiepen en in 2013 begonnen met de opleiding tot kynologisch gedragsdeskundige via het Cursuscentrum Groenhorst College Barneveld (nu: Aeres Training Centre) . 

De volgende modules heb ik behaald:

* Ethologie hond

* Kynologisch instructeur

* Begeleiding probleemgedrag hond

* Oplossen probleemgedrag in de praktijk

 

Inmiddels ben ik bezig met het vervolg van de opleiding tot kynologisch gedragsdeskundige via Annorlunda (oa gegeven door Monique Bladder, Erica Bokelmann en diverse gastdocenten).

De volgende modules heb ik inmiddels behaald:

* Module 1 Gedrag en Leren

* Module 2 Training 'De Theorie'

* Module 3 Didactiek en omgang mens

* Module 4 Inhoud van de les: De praktijk

* Module 5 Extra bagage (voedingsleer, bewegingsleer, gezondheid, EHBO, medische afwijkingen en effect op gedrag, hondenetiquette, kind-hond

* Module 8 Diagnose en behandeling

Module 9: de theorie, de praktijktoets volgt in september

Module 10: stages

 

Ook volg ik geregeld nascholingen en lezingen op het gebied van hondengedrag. Daarnaast ben ik door mijn werk als paraveterinair verplicht om jaarlijks mijn medische kennis up-to-date te houden door middel van nascholingen, onder andere:

  • Een hond uit het buitenland door Monique Bladder
  • Intro BAT door Monique Bladder
  • Abnormaal gedrag bij honden door Kenniscentrum Argos ('20)
  • Hondenschool Instructeurs Congres ('20)
  • Gedragsmedicatie door Kenniscentrum Argos ('20)

 

Een positieve verandering teweegbrengen in het leven van de honden die dat nodig hebben alsmede nieuwe baasjes een volle rugzak aan kennis meegeven zodat we op die manier kunnen voorkomen dat honden (op latere leeftijd) bij een gedragstherapeut terecht komen, zijn mijn voornaamste missies. Er heersen helaas nog zoveel ouderwetse en onjuiste opvattingen over het opvoeden en houden van honden dat ik graag mijn steentje bij wil dragen om dit uit de wereld te helpen en te laten zien dat het vooral heel erg leuk en ontspannen kan zijn om met je hond bezig te zijn en in je gezin te hebben.

 

Wie weet tot ziens!

 

Ingrid van der Kroon-de Jong

Hondenschool Kynomere