Even voorstellen...

 

 

Hierbij wil ik mij graag even voorstellen. Op de foto Yara en ik

 

 

Welkom op mijn website! Ik heb van jongs af aan al een passie voor dieren en inmiddels heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, mooier kan het niet. Het ging niet vanzelf, ik heb er hard voor moeten werken maar ik ben van mening dat als je iets echt heel graag wil, dat het gaat lukken en dat opgeven geen optie is.

 

Ik heb zelf natuurlijk ook een aantal huisdieren, mijn lieve kruising herder/wolfhond uit Roemenië, 2 katten, ratten en kanaries. Een leven zonder dieren zou ik me niet voor kunnen stellen. 

 

In 2008 ben ik begonnen als dierenartsassistente en inmiddels ben ik gediplomeerd paraveterinair. Doordat ik op mijn werk zeer regelmatig vragen kreeg over het gedrag van honden ben ik me daarin gaan verdiepen en in 2013 begonnen met de opleiding tot kynologisch gedragsdeskundige. 

De volgende modules heb ik inmiddels gevolgd en/of behaald:

Ethologie hond

Kynologisch instructeur

Begeleiding probleemgedrag hond

Oplossen probleemgedrag in de praktijk (D1)

 

Inmiddels ben ik bezig met het vervolg van de opleiding tot kynologisch gedragsdeskundige via Annorlunda Campus (oa gegeven door Monique Bladder, Erica Bokelmann en diverse gastdocenten)

Module 1 Gedrag en Leren heb ik inmiddels behaald

 

Ook volg ik geregeld nascholingen en lezingen op het gebied van hondengedrag. Daarnaast ben ik door mijn werk als paraveterinair verplicht om jaarlijks mijn medische kennis up-to-date te houden door middel van nascholingen.

 

Een positieve verandering teweegbrengen in het leven van de honden die dat nodig hebben alsmede nieuwe baasjes een volle rugzak aan kennis meegeven zodat we op die manier kunnen voorkomen dat een honden op latere leeftijd bij een gedragstherapeut terecht komen, zijn mijn voornaamste missies. Er heersen helaas nog zoveel ouderwetse en onjuiste opvattingen over het opvoeden en houden van honden dat ik graag mijn steentje bij wil dragen om dit uit de wereld te helpen en te laten zien dat het vooral heel erg leuk en ontspannen kan zijn om met je hond bezig te zijn en in je gezin te hebben.

 

Wie weet tot ziens!

 

Ingrid van der Kroon-de Jong

Hondenschool Kynomere