Training herplaatsers / buitenlandse honden

 

 

Socialisatietraining in Eemnes en Almere, op de foto hond Wolfie uit Roemenië

 

 

Steeds vaker adopteren mensen een hond uit het buitenland (ik ben er zelf één van) en dat is fantastisch want voor één hond verander je zijn of haar hele leven op een manier die je niet voor mogelijk houdt.

 

Maar... aanpassen aan het leven in onze (hectische) maatschappij valt niet altijd mee. Veel dieren hebben op straat geleefd of voor lange(re) tijd in een asiel gewoond of zijn daar geboren, ook zijn ze daar niet altijd op een vriendelijke manier behandeld.

 

Veel van deze dieren nemen naast een lieve, aanhankelijke en gevoelige persoonlijkheid, ook een rugzakje mee en dat is iets waar eigenaren niet altijd op voorbereid zijn. 

 

Tijdens deze cursus leren we je hond dezelfde oefeningen aan als in de puppycursus echter zal ik jullie ook begeleiden bij eventuele obstakels waar je mogelijk met je hond tegenaan loopt. In de meeste gevallen kan ik je gericht advies geven waardoor je je hond op een vertrouwde manier kunt begeleiden bij het wennen aan het leven in onze maatschappij en in jouw gezin. Verder werken we natuurlijk net als in de puppycursus aan het opbouwen van een vertrouwde band tussen jou en je hond.

 

Omdat ik het tijdens deze heel belangrijk vind om het stressniveau laag te houden en volledige aandacht voor eigenaar en hond te hebben, worden deze lessen alleen individueel gegeven. 

 

Daar zit namelijk een GROOT aantal voordelen aan:

 

* Als cursist krijgen jij en je hond alle aandacht, heb je vragen, dan kunnen die direct worden beantwoord;

 

* Individuele lessen zijn ideaal voor honden met een rugzakje omdat er wordt getraind in een vertrouwde omgeving (thuis) of 1 op 1 op een andere locatie in een rustige omgeving zonder al teveel prikkels;

 

* Er wordt vanuit je eigen huis en in je eigen omgeving les gegeven;

 

* Het is mogelijk om op diverse locaties te trainen (bos, strand, winkelcentra, dierenweide), alles gericht op een goede socialisatie;

 

* Tijdens de lessen kunnen we direct ingaan op de dingen waar jullie mogelijk in het dagelijkse leven tegenaan lopen. Misschien is je hond bang voor andere honden of mensen, misschien trekt hij aan de lijn of wil hij juist niet mee naar buiten, jaagt hij op fietsers of hardlopers of kan hij nog niet alleen thuisblijven. Dit zijn voorbeelden van gedrag waar we direct mee aan de slag kunnen gaan. 

 

"Maar dan kan mijn hond niet met andere honden socialiseren?" is een vraag die ik af en toe te horen krijg. De socialisatie van je hond hangt niet van les met andere honden af. Ik vind het tijdens groepslessen eerder een nadeel dan een voordeel. Het zorgt vaak voor meer stress en onrust en dat is juist iets wat we willen vermijden met honden die al veel hebben meegemaakt. Als je hond hieraan toe is gaan we natuurlijk wel situaties opzoeken waar hij zou kunnen spelen met een andere hond zoals in het bos, dan kan ik je namelijk ook gelijk uitleggen waar fijn spel uit bestaat, wanneer je beter kunt doorlopen, lichaamstaal van zowel je hond als de andere hond en nog veel meer. 

 

Met het geven van mijn lessen probeer ik jullie zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de socialisatie van jullie hond tot een stabiele zelfverzekerde blije hond en een vertrouwensband met jou als eigenaar. 

 

Socialisatiecursus van 5 lessen van 60 minuten. De kosten hiervan zijn: 199 euro.

(binnen een straal van 10 km vanaf mijn thuisadres daarbuiten zullen er reiskosten worden berekend a 0,19 ct per gereden km).

 

Na 5 trainingen kun je verder gaan met losse privélessen, zodat je zelf kunt indelen of je wekelijks, om de week of zelfs maandelijks les zou willen hebben zodat je misschien wat meer tijd hebt om te oefenen. De losse individuele lessen kunnen worden gegeven tot je vind dat je hond helemaal klaar is.

 

Losse vervolglessen: 40 euro per les van 60 minuten.

(binnen een straal van 10 km vanaf mijn thuisadres daarbuiten zullen er reiskosten worden berekend a 0,19 ct per gereden km).

 

Je hoeft bij mij dus niet cursus na cursus te volgen, je start met de cursus van 5 individuele lessen en daarna zo lang als nodig en jullie het beiden leuk vinden om lessen te volgen. Wanneer je hond eraan toe is kunnen er ook andere activiteiten worden ingepland zoals bijv. een funles of speuren. 

 

Aanmeldformulier