Gedragstraining

 

 

 

Hulp bij ongewenst gedrag in Eemnes en Almere

WANNEER JE HOND EEN GEDRAGSPROBLEEM HEEFT...

 

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe heftig en energierovend een gedragsprobleem van je hond kan zijn. Voor zowel jij als eigenaar als voor je hond zelf. Veel eigenaren hebben al een hoop geprobeerd voordat ze hulp zoeken bij een gedragstherapeut en dat is jammer want als een eigenaar juist vroeg aan de bel trekt is het probleem vaak makkelijker en sneller op te lossen dan een probleem dat al langere tijd speelt.

 

Vanaf heden kun je ook bij mij terecht voor advies over het gedrag van je hond. Hierbij kun je denken aan uitvallen naar andere honden, niet alleen thuis kunnen blijven, slopen, maar ook bij angst voor onbekenden of bepaalde voorwerpen.

 

Wist je dat honden, net als wij mensen, bijvoorbeeld ook last van fobieën kunnen hebben?

 

Ik ben in opleiding voor kynologisch gedragstherapeut via Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum maar omdat ik inmiddels aan mijn eindstage ben begonnen, kun je bij mij wel al terecht voor advies over allerlei uiteenlopende gedragsproblemen.

 

Mocht je een probleem hebben met je hond dan kun je onderstaand formulier invullen en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. Afhankelijk van het probleem zal ik zelf aanbieden om je te helpen of je (in het geval van een zeer gecompliceerd probleem) doorverwijzen naar een ervaren, gediplomeerde en gecertificeerde collega van mij.

 

Een gedragsprobleem diagnosticeren en behandelen is een uitgebreid traject. Er bestaat dan ook geen 'quick fix'. Ook is het niet zo dat IK het probleem voor je kan oplossen, ik kan je slechts de handvatten geven die zullen zorgen voor verbetering maar de aanpassingen en in sommige gevallen de training zal je zelf moeten doen. Dit vraagt om tijd en energie. Uiteraard sta ik jullie tijdens dit gehele traject bij om jullie te helpen.

 

Mocht je de tijd en energie er niet in willen of kunnen steken, dan raadt ik je af om contact op te nemen want dan heeft het geen zin om het traject te starten. Het probleem is meestal niet in één dag ontstaan en het zal dan (afhankelijk van het probleem) tijd nodig hebben om op te lossen. Gelukkig zien we vaak al binnen enkele weken veel verbetering door slechts enkele aanpassingen. 

 

Wanneer je bij mij het gedragstraject wil starten dan zal ik je vragen om een uitgebreide vragenlijst in te vullen met heel veel informatie over je hond zoals  je gezinssituatie, zijn/haar dagelijkse routine, socialisatieperiode, medische achtergrond, allerlei vragen over zijn/haar gedrag, natuurlijk een aantal vragen over het probleem zelf en nog veel meer. Dit om een zo uitgebreid mogelijk beeld van jouw hond en zijn/haar problemen te krijgen. Een gedragsprobleem staat namelijk meestal niet op zichzelf, in de meeste gevallen speelt er meer mee dan dat ene probleem en op het moment dat we ons alleen focussen op het topje van de ijsberg, zal het topje (tijdelijk) opgelost worden maar de rest daaronder niet en is de kans dus groot dat het probleem weer terugkomt of dat er een nieuw probleem ontstaat. Naast de vragenlijst zal ik je ook nog vragen om mij aanvullend beeldmateriaal van het probleemgedrag toe te sturen.

 

Naar aanleiding daarvan zullen we een gesprek bij je thuis inplannen om nog dieper op de problemen in te gaan en zal ik nog meer aanvullende vragen stellen die nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen en jullie op een zo goed mogelijke manier te helpen en te begeleiden.

 

Aan het eind van dit gesprek zal ik je alvast de eerste tips meegeven waar je alvast mee aan de slag kunt gaan en binnen 14 dagen ontvang je per mail het uitgebreide behandelplan.

 

Daarna zullen wij de eerste periode regelmatig contact houden om de vorderingen te bespreken. 

 

De kosten voor het gehele gedragstraject zijn 150 euro. Na mijn afstuderen zullen deze kosten aanzienlijk hoger liggen. 

(Excl. reis- en parkeerkosten)