Gedragstraining

 

 

 

Hulp bij ongewenst gedrag in Eemnes en Almere

WANNEER JE HOND EEN GEDRAGSPROBLEEM HEEFT...

 

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe heftig, energierovend en soms zelfs isolerend een gedragsprobleem van je hond kan zijn. Voor zowel jou als eigenaar als voor je hond zelf. Veel eigenaren hebben al een hoop geprobeerd voordat ze hulp zoeken bij een gedragstherapeut en dat is jammer want als een eigenaar juist vroeg aan de bel trekt is het probleem vaak makkelijker en sneller op te lossen dan een probleem dat al langere tijd speelt.

 

Vanaf heden kun je ook bij mij terecht voor advies over het gedrag van je hond. Hierbij kun je denken aan uitvallen naar andere honden of mensen, niet alleen thuis kunnen blijven, slopen, maar ook bij angst voor onbekenden of bepaalde voorwerpen.

 

Wist je dat honden, net als wij mensen, bijvoorbeeld ook last van fobieën kunnen hebben?

 

In 2019 ben ik met de opleiding voor kynologisch gedragstherapeut via Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum gestart. Vanuit mijn werk als paraveterinair begon mijn interesse in gedrag te groeien en door deze combinatie van medisch en gedrag (dat vaak samenvalt) denk ik dat ik breed onderlegt ben om te helpen bij allerlei uiteenlopende gedragsproblemen.

 

Een gedragsprobleem diagnosticeren en behandelen is een uitgebreid traject. Er bestaat dan ook (helaas) geen 'quick fix'. Ook is het niet zo dat IK het probleem voor je kan oplossen, ik kan je wel de handvatten geven die vaak al op zeer korte termijn zullen zorgen voor verbetering. Uiteraard sta ik je tijdens dit gehele traject bij om jullie te helpen en indien nodig bij te sturen.

 

Wanneer je bij mij het gedragstraject wil starten dan zal ik je vragen om een uitgebreide vragenlijst in te vullen met heel veel informatie over je hond zoals  je gezinssituatie, zijn/haar dagelijkse routine, socialisatieperiode, medische achtergrond, allerlei vragen over zijn/haar gedrag in het algemeen en natuurlijk vragen over het probleem zelf. Dit om een zo uitgebreid mogelijk beeld van jouw hond en zijn/haar problemen te krijgen. Een gedragsprobleem staat namelijk meestal niet op zichzelf, in de meeste gevallen speelt er meer mee dan dat ene probleem en op het moment dat we ons alleen focussen op het topje van de ijsberg, zal het topje (tijdelijk) opgelost worden maar de rest daaronder niet en is de kans dus groot dat het probleem weer terugkomt of dat er een nieuw probleem ontstaat. Naast de vragenlijst zal ik je ook nog vragen om mij aanvullend beeldmateriaal van het probleemgedrag toe te sturen.

 

Naar aanleiding daarvan zullen we een gesprek bij je thuis inplannen om nog dieper op de problemen in te gaan en zal ik nog meer aanvullende vragen stellen die nodig zijn om de juiste diagnose te kunnen stellen en jullie op een zo goed mogelijke manier te helpen en te begeleiden.

 

Aan het eind van dit gesprek zal ik je alvast de eerste tips meegeven waar je alvast mee aan de slag kunt gaan en binnen 14 dagen ontvang je per mail het uitgebreide behandelplan met de gedragsdiagnose, tips en adviezen, theoretische achtergrondinformatie en meer.

 

Daarna zullen wij de eerste 3 maanden (indien nodig) wekelijks contact houden via mail of telefoon om te bespreken hoe het gaat en of jullie nog aanvullende tips en/of adviezen nodig hebben. 

 

De kosten voor het gehele gedragstraject zijn € 179,00 (excl. eventuele reis- en parkeerkosten).