Vuurwerkangst

 

 

Oud & Nieuw. Voor ons mensen vaak een gezellige tijd van samen zijn, oliebollen, champagne en natuurlijk vuurwerk. Voor veel van onze huisdieren is het helaas een minder gezellige tijd want het afschieten van vuurwerk zorgt voor een lange stressvolle periode voorafgaand aan Oudejaarsavond. Helaas beginnen de knallen al ergens in november, dat betekend weken van onnodige stress en angst. 

 

Dit hoeft echter niet, vuurwerkangst is namelijk in de meeste gevallen heel goed te (her)trainen! Mocht u hier meer over willen weten, neemt u dan gerust contact met mij op. Graag kom ik bij u langs voor een vuurwerktraining, hierbij krijgt u uitleg over de angst van uw hond, over het gebruik van eventuele ondersteunende hulpmiddelen en we nemen het trainingsschema door, daarna gaat u zelf aan de slag met de trainingen. We houden wekelijks even contact over de vorderingen. 

 

Het is belangrijk om tijdig te gaan beginnen, wanneer u slechts enkele weken van tevoren begint met trainen of wanneer ze al volop aan het knallen zijn dan beperkt dit de mogelijkheden voor uw hond om er dit jaar op een goede doorheen te komen.

 

U kunt contact met mij opnemen via het contactformulier of door mij te bellen of te appen op 06 - 22 99 68 97